You are currently viewing Scrie un articol despre achizițiile cu probleme din localitatea/regiunea ta, iar Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER te remunerează

Scrie un articol despre achizițiile cu probleme din localitatea/regiunea ta, iar Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER te remunerează

Te interesează cum gestionează autoritățile banii din impozitele pe care le plătești?

Cunoști sau ai vrea să cunoști mai bine pe ce cheltuie autoritățile banii tăi?

Cunoști despre încălcări și fraude în achizițiile publice sau ai vrea să știi cum le poți identifica?

Crezi că cetățenii au dreptul să cunoască și să sesizeze achizițiile publice dubioase?

Crezi că cetățenii au rolul și capacitatea de a influența în mod semnificativ autoritățile publice să transparentizeze și să eficientizeze gestionarea banilor publici?

Dacă ai răspuns afirmativ la majoritatea întrebărilor de mai sus, implică-te! Scrie un articol despre neregulile din achizițiile publice din localitatea sau regiunea ta și expediază-ne textul la adresa de email info@ager.md. Vom verifica textele expediate, iar eventual vom reveni cu sugestii de îmbunătățire. Textele bune vor fi publicate pe pagina web revizia.md, cu respectarea dreptului DVS de autor, în schimbul unei mici remunerații.

Dacă nu ai identificat încă o procedură de achiziție despre care ai vrea să scrii, dar vrei să o faci, poți utiliza următoarele surse de date:

  • Platforma https://app.revizia.md/;
  • Sistemul Mtender https://mtender.gov.md/ (inclusiv platformele e-licitație, achiziții.md etc.);
  • Pagina web a Agenției Achiziții Publice https://tender.gov.md/ro;
  • Pagina web a Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor https://ansc.md/;
  • Paginile web ale autorităților publice (dacă acestea au publicat datele);
  • Adresarea directă prin cereri și petiții către autoritățile publice pe care le monitorizați;
  • Registrul de Stat al Achizițiilor Publice http://etender.gov.md/index (pentru achizițiile desfășurate de Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate sau pentru achizițiile mai vechi de luna octombrie 2018);
  • Platforma https://www.tender.health/ pentru achiziții din sănătate.

Dacă crezi că ai nevoie de mai multe detalii, contactează-ne și te vom ajuta cu informații și sfaturi practice despre cum poți monitoriza procedurile de achiziții publice.

Colectarea și publicarea de articole scrise de cetățeni despre achizițiile publice din localități sau regiuni face parte din activitățile proiectului „Banii Publici sunt și Banii Mei!”, implementat de Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER cu suportul financiar din partea National Endowment for Democracy. Proiectul are următoarele obiective:

– Sporirea rolului societății civile în monitorizarea achizițiilor publice;

– Sesizarea cazurilor de corupție în achizițiile publice.

Durata de implementare a proiectului este 1 octombrie 2020 – 30 septembrie 2021.

Articolele scrise de cetățeni vor fi publicate pe parcursul perioadei de implementare a proiectului. Un număr limită de 20 de articole vor fi remunerate din resursele proiectului.

Publicarea și remunerarea pentru articolele scrise va avea loc în baza contractelor de autor semnate cu Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER și actelor de predare-primire aferente.

Date de contact:

Olga Diaconu, coordonator de proiect AGER

Tel. 068418188,

Email: olga.diaconu@ager.md sau info@ager.md