You are currently viewing Conferința ”Prevenirea și diminuarea corupției în sistemul de învățământ din Moldova. Propuneri pentru noua strategie anticorupție”

Conferința ”Prevenirea și diminuarea corupției în sistemul de învățământ din Moldova. Propuneri pentru noua strategie anticorupție”

Pe data de 21 decembrie 2022 a fost organizată Conferința ”Prevenirea și diminuarea corupției în sistemul de învățământ din Moldova. Propuneri pentru noua strategie anticorupție” în cadrul căreia am discutat care sunt lacunele privind corupția în educație, dar și ce putem face pentru a o diminua. Totodată, în cadrul evenimentului, a fost prezentat raportul (elaborat de către experta AGER) „Cartografierea riscurilor de corupție în domeniul educației” și principalele obiective ale acestuia:

✅ Identificarea punctelor slabe și a deficiențelor ce încurajează corupția;

✅ Identificarea principalelor riscuri de corupție și modul în care acestea sunt interconectate;

✅ Analiza riscurilor și vulnerabilităților identificate și impactul estimat;

✅ Elaborarea unui set de măsuri, recomandări și bune practici pentru a reduce impactul corupției în educație.

La eveniment au participat reprezentanți ai domeniului, experți, dar și asociații obștești, care au discutat subiectul și venit cu soluții pentru prevenirea corupției în sistemul de învățământ. Recomandările vor fi transmise instituțiilor de stat abilitate pentru realizarea actelor strategice în domeniu.Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) cu finanțarea Uniunii Europene și a Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).