You are currently viewing Calitate germană pentru containerele de gunoi procurate de DGETS

Calitate germană pentru containerele de gunoi procurate de DGETS

În vara anului 2017, Direcția Generală Educație Tineret și Sport a mun. Chișinău a procurat trei containere zincate la preț total de exact 24 499 lei fără TVA, în timp ce valoarea estimată a fost de 25 000 lei fără TVA. La procedura dată desfășurată prin MTender a participat doar un singur operator economic „TORECO” S.R.L., care a oferit prețul total de 29 398,80 lei inclusiv TVA, sau 9 799,60 lei per unitate. În luna decembrie 2018, acest operator economic avea în vînzare containere zincate la preț de 8000 lei inclusiv TVA (producție belorusă). 

Un alt operator economic vindea în luna decembrie 2018, containere zincate la preț de 7 308 lei inclusiv TVA. La începutul anului 2018, Biroul Vamal Sud a procurat patru containere pentru deșeuri la preț unitar de 7140 lei inclusiv TVA.
Recent, I.M. Regia „Autosalubritate” a desfășurat o procedură de achiziție a 60 de containere pentru deșeuri, unde cel mai mic preț per bucată a fost de 6720 lei inclusiv TVA.

Să fi optat A. Fleaș, directorul interimar al DGETS, cel care a semnat contractul de achiziție, pentru calitate germană a containerelor pentru gunoi chiar cu riscul de a cheltui cîteva mii de lei în plus, nu se cunoaște. Foarte dubioasă logica DGETS care procură o sumedenie de bunuri foarte importante, inclusiv produse alimentare pentru copii, avînd criteriul de selecție cel mai mic preț, în timp ce pentru containere de gunoi s-a plătit în plus pentru calitate germană.

Acest material este realizat în cadrul proiectului ”Using New Media for Civic Engagement and Transparent Elections”, implementat de Transitions Online, în parteneriat cu AGER, din fondurile NED, ale Ministerului Ceh de Externe și Open Society Foundation.

Sursa imagine: www.toreco.md