Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă

Masa rotundă „MTender - un instrument pentru afaceri echitabile, transparență și eficiență”

Stamate Olesea | Vin, 12/14/2018 - 15:38

Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă a organizat pe 13 decembrie 2018 masa rotundă „MTender - un instrument pentru afaceri echitabile, transparență și eficiență” ce a reunit reprezentanții societății civile, ai autorităților contractante, precum și ai asociațiilor de business, în vederea asigurării unui dialog multilateral privind realizările și provocările privind desfășurarea achizițiilor publice electronice.

Participanții din domeniul business au menționat importanța lansării sistemului Mtender, beneficiile pe care acesta le implică, subliniind și necesitatea dezvoltării permanente a acestui instrument. Pentru agenții economici, sistemul Mtender reprezintă mărirea profitului, precum și lărgirea ariei geografice de prestare a serviciilor, ținând cont de posibilitatea participării simultane la mai multe proceduri de achiziții publice.

Totodată, reprezentanții autorităților contractante au subliniat că noile oportunități prevăzute de sistemul MTEnder vor contribui la realizarea principalului obiectiv, și anume – utilizarea cât mai eficientă a banilor publici. 

Actualmente, prin intermediul sistemului Mtender perioada dintre lansarea procedurii și semnarea contractului este redusă, numărul ofertanților este în creștere, având în vedere posibilitatea participării acestora la proceduri desfășurate în diferite zone ale țării, iar transparența datelor publice este garantată. Astfel, fiecare cetățean are posibilitate să analizeze cum au fost cheltuiți banii publici, ce s-a procurat, când și de către cine, conform principiului „toți văd totul”.

Pentru a vizualiza înregistrarea live a evenimentului, vă rugăm să accesați următorul link:

https://realitatealive.md/live-masa-rotunda-cu-genericul-mtender-un-inst...