Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă

Echipa Noastră

Olesea STAMATE

Preşedinte, responsabilă de sectoarele reforma administraţiei publice şi justiţie & afaceri interne.

Magistru in studii europene avansate (Colegiul Europei), absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, avocat licenţiat. Specializată în domeniul justiţie şi afaceri interne şi reforma administraţiei publice centrale. A lucrat anterior în cadrul Fundaţiei Soros-Moldova, îar mai târziu, în calitate de expert în diverse proiecte, iar printre beneficiari au fost Cancelaria de Stat, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educaţiei. Posedă experienţă de peste zece ani în managementul şi evaluarea proiectelor.

Vorbeste fluent limbile:
Engleza, Franceza, Româna, Rusa

Zinaida ADAM

Membru al Consiliului de Administrare, responsabilă de domeniul descentralizare şi dezvoltare locală

A absolvit programul de master în politici publice la Universitatea Central Europeană. Domeniile sale de expertiza sunt politicile publice, dezvoltare, descentralizare, guvernare locală și politicile educațioanale. 

Vorbeste fluent limbile:
Engleza, Româna, Rusa

Alexandra MINCU

Membru al Consiliului de Administrare, responsabilă de domeniul dezvoltării sectorului privat

Este magistru in studii europene avansate (Colegiul Europei, 2005), absolventa a Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti(2004). Lucreaza din 2008 pentru Banca Mondiala in domeniul dezvoltarii sectorului privat. Anterior a lucrat pentru Parlamentul European, Ministerul de Finante al Romaniei, si Conferinta pentru Comert si Dezvoltare a Natiunilor Unite.

Vorbeste fluent limbile:
Engleza, Franceza, Româna, Spaniola

Serghei Merjan

Membru al Consiliului de Administrare

Studii de master în contabilitate, audit și expertiza financiară.

Licențiat în administrare publică, finațe și contabilitate (ASEM)

Certificat în finanțe publice și contabilitate, proces bugetar, achiziții, managementul contractelor, monitorizarea și evaluarea proiectelor.

Experiența în implementarea proiectelor, achiziții, audit public (financiar și de performanță).

Domenii de expertiză: achiziții publice, corupție în achiziții publice, audit public, management public.

 

Vorbeste fluent limbile:
Engleza, Româna, Rusa

Petru Culeac

Membru al Consiliului de Administrare

Magistru in Studii Internaționale și Studii Europene (Institutul European de Studii Internaționale, Franța; University of Wyoming, SUA), absolvent al Facultății de Management a Academiei de Studii Economice din Moldova. Domeniile de expertiză sunt: democratizare, bună guvernare, alegeri. Anterior a lucrat pentru mai multe organizații locale și internaționale: Centrul CONTACT / Coaliția pentru Alegeri Libere și Corecte, Asociația pentru Democrație Participativă ADEPT, Fundația Est-Europeană, USAID/Chemonics International, IFC/World Bank. Din 2015 activează în calitate de Director al Programului Buna Guvernare al Fundației Soros-Moldova.

Vorbeste fluent limbile:
Engleza, Franceza, Româna, Rusa