Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă

Monitorizare

25 04

Milioane îngropate în școli care se închid

Școli modernizate și reparate capital pentru ca peste doi-trei ani să fie închise. Se întâmplă în multe raioane din țară unde autoritățile au neglijat tendințele demografice și au făcut investiții de milioane în școli fără viitor.  

Școala din Coada Iazului, Sângerei, a fost închisă acum doi ani. În această localitate, aproape rămasă fără locuitori, clădirea fostei școli este singura care iese în evidență printre casele sărăcăcioase. Edificiul impunător, cu ţiglă, termopane şi uşi noi, pare acum un monument al banilor aruncați în vânt.

Stamate Olesea | Lun, 04/25/2016 - 12:24
25 04

Reparația drumurilor din Chișinău și interesele primarului Dorin Chirtoacă

Reabilitarea bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt și a străzilor Negruzzi şi Alecsandri din Capitală ne costă sume astronomice, iar firma care efectuează lucrările ar avea tangențe cu primarul Dorin Chirtoacă. Proiectul, care presupune reparația a circa şapte kilometri de drum, valorează 11,5 milioane de euro, bani împrumutați.

Stamate Olesea | Lun, 04/25/2016 - 12:20
25 04

Lucrări de milioane, abandonate pe șantierul de la Președinție

 7 aprilie 2009 a însemnat, deopotrivă, speranțe spulbrate și un buget sărăcit de nevoia de a repara clădirea Parlamentului și cea a Președinției, ambele distruse în timpul protestelor violente. Dacă între timp, edificiul Legislativului a fost renovat, vizavi, la Președinție, se întinde un șantier abandonat. Sub presiunea crizei, renovarea a fost oprită încă în 2011, până atunci fiind cheltuiți 106 milioane de lei, ceea ce a fost suficient pentru jumătate din lucrări.

Stamate Olesea | Lun, 04/25/2016 - 12:17

Pagini